Què fem?

El nostre creixement personal i la nostra felicitat no es poden mesurar en centímetres, ni en polzades, ni en grams, ni en litres, però si podem  fer que millori i sentir-ho si trobem l’equilibri entre el nostre cos,  la nostra ment i les nostres emocions.
Aquests elements són els que configuren la persona, així que podem connectar  amb la nostra part emocional i/o mental a través del propi cos, que es  l’eina que tenim els éssers vius per relacionar-nos i interactuar amb  allò que ens envolta.
 
El cos ens avisa de com estem, de com ens sentim, només cal escoltar-lo.  Prendre consciència , captar el moviment i la nostra postura ens ajuda a descobrir com ens sentim en cada moment, conèixer-nos millor a  nosaltres mateixos, saber quins són els nostres punts forts i les  nostres limitacions, relacionar-nos i comprendre els altres, trobar el  nostre lloc, prendre decisions, i responsabilitzar-nos d'aquestes,  adoptar una actitud positiva davant les adversitats, etc.
 
El joc esdevé una activitat natural i universal (com les emocions) en tots els humans, i sobretot en els primers anys de vida, i és una eina  distesa que ens permet descobrir les nostres capacitats i possibilitats, aprenem el món que ens envolta i interpreten la realitat, ens serveix  com assaig de conductes socials, ens permet assumir rols, exterioritzem  emocions i pensaments, etc. Podríem dir que el joc és un assaig o un  experiment de la vida social i emocional, i és un aprenentatge de totes  aquelles habilitats que en permetran viure harmònicament, i eliminar  aquelles que ens allunyen del nostre benestar com són els les pors, els  bloquejos, les angoixes, l’estrès, agressivitat, la manca d’atenció, els problemes de conducta, les frustracions, la desmotivació, etc.
 
El joc possibilita obrir camins, trobar sortides, cercar solucions  diferents a les que sempre utilitzem i que ens provoquen malestar.
 
Tenint en compte tots els beneficis que el joc ens pot aportar a nivell  psicològic i pedagògic, i que constitueix una peça clau pel  desenvolupament integral de la persona, us presentem tres tipus  d'activitats:
 
 
 JOC EN FAMÍLIA (0—3 ANYS)
 
Els destinataris són els nens i nenes de 0 a 3 anys, estiguin o no escolaritzats, acompanyats de les seves famílies.
 
La família és el primer entorn social que coneix l'infant i és l’element  clau per ajudar-lo a conèixer altres espais que fins ara li eren  desconeguts. És en aquest espai segur i relaxat, amb la interrelació amb d’altres nens i nenes però de la mà de la seva família, on l’infant pot conèixer-se a ell mateix, desenvolupar competències i habilitats  emocionals, construir una representació del món i adquirir les  habilitats necessàries per integrar-se en la societat.
 
L’objectiu principal d’aquest projecte és el d’oferir un espai d’interrelació  pares – fills, acompanyats en tot moment de professionals que  presentaran activitats, tallers i jocs que afavoriran la relació i la  comunicació entre els infants i les seves famílies, donant resposta als  dubtes derivats de l’educació dels seus fills i ajudant a compartir  experiències, opinions, etc. Així com promoure pautes educatives a  través dels processos lúdico psicopedagògics.
 
 
 EL PETIT LABORATORI (5-10 ANYS)
 
La curiositat dels nens i nenes de 5 a 10 anys augmenta dia a dia. Ja poden llegir, escriure, dibuixar, imaginar i crear. Solen inventar móns  fantàstics, que comparteixen amb els seus amics, jocs que els serveixen  d'assaig i experiment de la vida social i emocional. Aprofitant les  característiques pròpies d'aquesta edat, els oferim un espai on el joc  sigui el fil conductor on representar el seu món, expressar sentiments,  dubtes, pors, desenvolupar habilitats i competències emocionals,  afavorint el seu creixement integral i el seu benestar. El grup es  converteix en un espai en el que hi ha total llibertat per comunicar i  expressar sentiments. El fet de trobar-nos tots i totes en condicions  d’igualtat i en el que tots i totes tenim el nostre espai permet que es  creí un entorn acollidor i un clima agradable i respectuós, òptim per  treballar l’autoestima, la gestió d’emocions, la consciència del cos – sensacions, l’empatia,  l’autoconeixement, l’atenció, la percepció, la concentració, la  motivació, la creativitat, la responsabilitat, etc.

Ens trobareu a KIONA GRUPS,  els dijous de 17:45 h a 18:45 h.
 
 
TALLER DE PARES I MARES
 
Tots sabem que avui en dia, no és fàcil ser pares. Els nens necessiten molta atenció, joc, límits, … i sobretot molt d’amor. És normal que a vegades ens puguem sentir desbordats o no saber com resoldre una situació.  Tenim molta informació però moltes vegades no sabem com posar-la en  pràctica.
 
En aquest espai, deixarem de banda el judici, el “ho estic fent bé?”, per  trobar-nos amb nosaltres mateixos i connectar amb els pares/mares que  som.
 
Oferim uns tallers pràctics i vivencials per pares i mares i a tots  aquells que estan en contacte amb infants de 0 a  a 11 anys. Fomentarem  les habilitats per relacionar-nos i expressar-nos Posarem consciència en com ens relacionem amb ell/a i oferirem eines per acompanyar-lo/la en  el seu creixement d’una manera més respectuosa .
 
Aquests tallers són un espai on podrem posar en comú dubtes, pors, … i on podrem reflexionar i sentir-nos recolzats pel grup.
 
Cada mes, obrirem un tema d’interès com per exemple: alternatives al càstig, gestió d’emocions, assolir responsabilitats, ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada