Què fem?

El nostre creixement personal i la nostra felicitat no es poden mesurar en centímetres, ni en polzades, ni en grams, ni en litres, però si podem  fer que millori i sentir-ho si trobem l’equilibri entre el nostre cos,  la nostra ment i les nostres emocions.
Aquests elements són els que configuren la persona, així que podem connectar  amb la nostra part emocional i/o mental a través del propi cos, que es  l’eina que tenim els éssers vius per relacionar-nos i interactuar amb  allò que ens envolta.
 
El cos ens avisa de com estem, de com ens sentim, només cal escoltar-lo.  Prendre consciència, captar el moviment i la nostra postura ens ajuda a descobrir com ens sentim en cada moment, conèixer-nos millor a  nosaltres mateixos, saber quins són els nostres punts forts i les  nostres limitacions, relacionar-nos i comprendre els altres, trobar el  nostre lloc, prendre decisions, i responsabilitzar-nos d'aquestes,  adoptar una actitud positiva davant les adversitats, etc.
 
El joc esdevé una activitat natural i universal (com les emocions) en tots els humans, i sobretot en els primers anys de vida, i és una eina  distesa que ens permet descobrir les nostres capacitats i possibilitats, aprenem el món que ens envolta i interpreten la realitat, ens serveix  com assaig de conductes socials, ens permet assumir rols, exterioritzem  emocions i pensaments, etc. Podríem dir que el joc és un assaig o un  experiment de la vida social i emocional, i és un aprenentatge de totes  aquelles habilitats que en permetran viure harmònicament, i eliminar  aquelles que ens allunyen del nostre benestar com són els les pors, els  bloquejos, les angoixes, l’estrès, agressivitat, la manca d’atenció, els problemes de conducta, les frustracions, la desmotivació, etc.
 
El joc possibilita obrir camins, trobar sortides, cercar solucions  diferents a les que sempre utilitzem i que ens provoquen malestar.
 
Tenint en compte tots els beneficis que el joc ens pot aportar a nivell  psicològic i pedagògic, i que constitueix una peça clau pel  desenvolupament integral de la persona, us presentem tres tipus  d'activitats:
 
 
 
  
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada